Melker Anderssons skitiga golv räddades av ångskurmaskinen Duplex Steam

Melker Andersson använder Duplex golvskurmaskin

Kocken Melker Andersson driver några av Sveriges mest renommerade restauranger. Genom åren har han inte bara tillagat mängder med fantastiska maträtter till sina besökare, han har också rengjort åtskilliga skitiga kroggolv. Men ett golv visade sig vara en tuff nöt att knäcka. Som tur var hittade han ångskurmaskinen Duplex Steam från Tecnovap.

Du behöver inte vara särskilt matintresserad eller någon van krogbesökare för att känna till Melker Andersson. En av Sveriges främsta stjärnkockar som driver ett tiotal populära restauranger i centrala Stockholm. Han är också känd från TV-program som Matakuten och Kockarnas kamp i TV4.

Melker Andersson har drivit många krogar sedan han började sin yrkesbana i Umeå direkt efter värnplikten. Men, att vara kock handlar långt ifrån enbart om att laga välsmakande måltider till sina gäster. Städning och rengöring är ett återkommande inslag i kockens vardag. God hygien är lika viktig som god mat.

Kraftigare doningar behövdes

Detta innebär bland annat att Melker Andersson har rengjort sin beskärda del av skitiga kroggolv under sin kockkarriär. Han trodde därför att han visste hur man får bukt även med de värsta exemplaren, tills han stötte på ett riktigt hårt nedsmutsat tegelgolv. Det stod klart att kraftigare doningar än vanligt behövdes. Men vad?
– Jag var tvungen att hitta en maskin med vals och ånga i kombination och behövde söka ganska länge efter en lösning. Jag letade och Googlade, men så fick jag ett tips av en vän om att det finns ett företag som heter Tecnovap som säljer och hyr ut ångskurmaskiner, berättar Melker Andersson.

Dränker inte golvet med vatten

Maskinen som vännen tipsade om var en Duplex Steam. En smidig och bärbar ångskurmaskin för mattor och golv med dubbla valsar som svabbar, borstar och torkar upp smutsen. Utöver det tar den heta ångan död på bakterier.
– Den kräver betydligt mindre vatten än traditionella skurmaskiner och dränker därför inte golvet med vätska. Sedan blir det mycket renare eftersom het ånga används. Du slipper också ha mängder med starka kemikalier och det är en jäkla fördel, säger Melker Andersson.

Sedan han upptäckte Duplex Steam har han använt den flera gånger med gott resultat. Och framförallt tycker han att resultatet blir extra bra ihop med Z-Water. Ett högeffektivt joniserat alkaliskt vatten som har en hög rengörande effekt, samtidigt som det är skonsamt och miljövänligt.
– Jag är väldigt nöjd. Duplex Steam tillsammans med Z-Water fungerar betydligt bättre än traditionella metoder, säger han.

Tecnovap rekommenderar

Använd gärna Duplex ångskurmaskiner tillsammans med rengöringsmedlet Z-Water. Ett Svanenmärkt högeffektivt alkaliskt joniserat vatten som är skonsamt mot mattor och golv och som inte släpper ifrån sig några miljöfarliga kemikalier. Medlet är extra lämpligt för ångskurmaskiner eftersom det inte heller avger några hälsovådliga aerosoldimmor.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *