Effektiv ångrengöring i bageriemiljö

Att driva ett bageri innebär inte bara att skapa läckra bakverk, det kräver också en konstant kamp mot smuts, mjöl och fetter som kan sätta sig överallt. För konditorn Anders Oskarsson blev den traditionella rengöringen till slut en börda. Därför investerade han i det han menar är det bästa på marknaden – en ångtvätt från Tecnovap.

Anders Oskarsson är inte vem som helst. För tio år sedan blev han uttagen till kocklandslaget, 2015 fick han utnämningen årets konditor i Sverige och 2017 utsågs han till världens bästa konditor. Tillsammans med sin fru Linda Oskarsson driver han Nilsson Konditori och Maxi-bageriet i Oskarshamn.

BÄST PÅ MARKNADEN

I bagerier är miljön ofta hårt smutsad med mjöl, fett och vatten som snabbt sätter sig på ytor och maskiner. Efter alldeles för många timmar med skurborsten i hand och användning av starka kemikalier insåg Anders Oskarsson att det var dags för en förändring.
– Traditionell städning kräver starka rengöringsmedel, stora mängder vatten och en betydande arbetsinsats som kräver både tid och personal, förklarar Anders Oskarsson.

Han bestämde sig för att hitta en bättre och smartare lösning. Efter att ha titta runt på nätet fann han Tecnovaps professionella ångtvättar och beslutet var enkelt.
– Det finns ju en uppsjö av konkurrerande ångtvättar som är mycket billigare. Men istället för att köpa tio sådana per år så köpte jag den som anses vara bäst. Och enligt vad jag kunde se så är Tecnovaps ångtvättar bäst på marknaden, säger han.

SPARAR PENGAR

För Anders Oskarsson är valet av ångtvätt avgörande för att han och hans team ska kunna rengöra bageriets maskiner och ytor snabbt och effektivt. Ångtvätten blir ett oumbärligt verktyg, särskilt för känsliga områden runt ugnarna och på produktionslinjen där traditionella rengöringsmetoder inte är särskilt praktiska.

Enligt Anders Oskarsson erbjuder ångtvätten flera fördelar jämfört med traditionella rengöringsmetoder. Den snabba och effektiva rengöringen sparar tid och därmed pengar.
– Ångtvätten är miljövänlig och ekonomisk då den kräver mindre mängd rengöringsmedel. I bageriindustrin, där starka rengöringsmedel är nödvändiga, blir detta en betydande kostnadsbesparing över tid, säger han.

Anders Oskarsson och hans team på Nilsson Konditori och Bageri och Maxi-bageriet i Oskarshamn har tagit ett steg mot en renare och mer effektiv bageriverksamhet genom att omfamna Tecnovaps ångtvättteknologi – en investering som inte bara ger rena ytor utan också ekonomisk och miljömässig hållbarhet.
– Nu kan jag ägna mig mer åt det som jag tycker är roligt, det vill säga att baka, säger Anders Oskarsson.

Mer om Tecnovaps ångtvättar

Ångtvättarna från Tecnovap är speciellt framtagna för professionella användare med höga krav på kvalitet och effektivitet. Tack vare marknadens största utbud har vi en ångtvätt för snart sagt varje behov.

Konditorn Anders Oskarsson tröttande på flera timmars manuell rengöring i veckan med borste och starka kemikalier.


Därför valde Nilssons Konditori ångtvätt från Tecnovap

  • Bäst på marknaden
  • Effektiv rengöring
  • Slitstarka maskiner
  • Minimalt med/inga kemikalier behövs
  • Kostnadsbesparande.