Parkbadet som hålls rent med ånga

Mitt i den vackra Nolhagaparken i Alingsås ligger Nolhaga Parkbad. En kombinerad bad- och friskvårdsanläggning med allt vad det innebär i form av ytor och faciliteter. En av verksamhetens utmaningar är att hålla anläggningen ren och fräsch för besökarna. Något som Nolhaga Parkbad har löst med ångtvättar och golvskurmaskiner från Tecnovap.

Nolhaga Parkbad hette tidigare Nolhaga sim- och sporthall. Mellan åren 2013 och 2019 genomfördes en omfattande renovering och utbyggnad av anläggningen. Parkbadet växte med närmare 4 000 kvadratmeter och utvecklades till en modern simhall. Idag består anläggningen av två simhallar, upplevelsebad, barnpool, relax och intilligande sporthall.

RENGÖRS MED ÅNGA VARJE VECKA

Linus Leü är badmästare på Nolhaga Parkbad. I arbetet ingår att hålla den stora anläggningen så ren som möjligt för gästernas trivsel. Han berättar att detta bland annat innebär att han och hans kollegor varje måndag förmiddag utför en rejäl storstädning där golven skuras och dusch- och omklädningsrummen rengörs grundligt. Om tid finns sker även en del av städningen under tisdagen.

Ända sedan nyöppnandet har Nolhaga Parkbad valt att använda Duplex golvskurmaskiner och ångtvättar från företaget Tecnovap. Det var Tecnovaps säljare Max Taheri som rekommenderade kombinationen av golvskurmaskin och ångtvätt eftersom flera andra simhallar använder samma lösning med gott resultat.
– Vi är nöjda. Maskinerna gör ett bra arbete och de tar bort smuts som vi inte vill ha. Framförallt alger och svartmögel som är det vanligaste problemet för oss, berättar Linus Leü.

DUPLEX ÄR BÄST FÖR GOLVRENGÖRING

Duplex golvskurmaskier med ångfunktion är utvecklade för professionell rengöring av alla typer av golv, men också av trädäck och liknande. Framförallt är de extra bra för klinkers och stegsäkra golv som har struktur. En stor miljöfördel är att de kan användas helt utan kemikalier eftersom det framförallt är ångan och borstarna som rengör underlaget.
– Skurmaskinerna fungerar bra. Vi utför säkert 80-90 procent av all golvrengöring med Duplex skurmaskiner. Det är bara i vissa hörn och där golvet lutar som vi behöver köra manuellt med borstar och milda kemikalier, eller med den stora ångtvätten, förklarar Linus Leü.

Den stora ångtvätten är en Tecnovap Steam Box Pro. En kraftfull maskin som levererar konstant ånga utan avbrott. På parkbadet används den främst i duschrummen för att få bort bakterier, rester från tvål, hårmedel och så vidare runt blandare, i fogar och kring avloppsbrunnar.
– Den fungerar väldigt, väldigt bra. Ångan når ju hela 185 grader, så smuts och bakterier försvinner väldigt snabbt, säger Linus Leü.

KEMIKALIEFRI RENGÖRING OCH MED LÅG VATTENFÖRBRUKNING

När det gäller ångtvätten uppskattar Linus Leü att den är mångsidig och har flera användningsområden, men också maskinens fördelar när det kommer till miljöhänsyn.
– Jag ser det som väldigt positivt att vi inte behöver använda särskilt mycket vatten med ångtvätten. Det kan annars gå åt mycket vatten när man spolar väggar och golv. Ångtvätten behöver heller inte ha något kem för att det ska bli rent, säger han.

Mer om Duplex golvskurmaskiner

Duplex är världsledande tillverkare av professionella golvrengöringsmaskiner. Maskinerna tvättar, moppar, skrubbar, torkar, polerar och desinficerar och de finns i flera olika modeller och utförande. Anpassade för allt från lösa textilmattor och heltäckningsmattor, till golv av alla alla slag och material, liksom för rulltrappor.

Linus Leü Badmästare Nolhaga Parkbad

Linus Leü har varit anställd på Nolhaga Parkbad sedan nyöppnandet 2019. Som badmästare ingår det i hans arbetsuppgifter att hålla anläggningen ren och välkommande för besökarna.


Därför valde Nolhag Parkbad ångrengöring från Tecnovap

  • Skonsamt mot materialen
  • Låg vattenförbrukning
  • Kemikaliefri rengöring
  • Dödar bakterier och virus
  • Lättskötta maskiner