FRYSTUNNLARNA BLIR IS- OCH SMUTSFRIA MED ÅNGTVÄTT

Kjellssons Logistik och Transport (KLT) i Kristianstad fryser in stora mängder med matvaror som lagerhålls i företagets frystunnlar. Isbildningar och smuts som samlas i tunnlarna är ett återkommande problem som måste åtgärdas. Ett arbete som tidigare var både krångligt och tidskrävande. Men, sedan företaget köpte en ångtvätt från Tecnovap går arbetet snabbt och effektivt.

“DET BÄSTA VI KUNDE KÖPA”

Den stora och moderna anläggningen i utkanten av Kristianstad består av sex frystunnlar som var och en kan lagerhålla lika mycket varor som får plats i en långtradare. Här frysförvaras bland annat kött av olika slag, liksom färska bär från våra svenska skogar. Temperaturen i frystunnlarna är hela 36 minusgrader. Det är alltså riktigt kallt, vilket medför vissa utmaningar.
– Allt började med att vi fick problem med isbildning i tunnlarna. Så vi satte igång att leta efter en effektiv lösning och hittade Steam Box Industrial Vac, en av Tecnovaps ångtvättar. Vi kom fram till att den var mest kraftfull, hade flest användningsområden och därmed var det bästa som vi kunde köpa för pengarna, förklarar Pelle Kjellsson, som är operativt ansvarig på KLT.

Maskinens mångsidighet var en viktig faktor till beslutet, enlig Pelle Kjellsson. För det är inte bara avisning som regelbundet behöver utföras på KLT, utan också rengöring av golv, väggar, och transportband.
– Blod och rester från läckande förpackningar är något som vi hela tiden måste ta bort. Men också smuts, liksom däckrester och oljespill från våra truckar. Även till detta fungerar ångtvätten utmärkt, säger Pelle Kjellsson.

“Z-WATER OCH ÅNGA FUNGERAR GRYMT BRA”

Innan KLT hade en ångtvätt från Tecnovap hackades isen bort med järnspett. Det var ett slitsamt arbete som dessutom riskerade att skada underlaget. En skurmaskin användes också. Och där den inte kom åt fick man helt enkelt skura för hand med en svamp.

En annan metod var att stänga ner en frystunnel och låta isen smälta bort, vilket innebar att den inte kunde användas under cirka två veckor.
– Det går betydligt snabbare nu och vi slipper driftstopp. Vi använder också rengöringsmedlet Z-Water, som vi är väldigt nöjda med. För ibland räcker det inte med enbart ånga. När det är grövre smuts behövs också ett rengöringsmedel. Kombinationen Z-Water och ånga fungerar grymt bra. Det är dessutom både miljövänligt och bakteriedödande. Det ska inte bara se rent ut, det måste vara rent på riktig också, säger Pelle Kjellsson.

SPARAR TID OCH PENGAR

Företaget har ännu inte räknat ut exakt hur mycket som de har sparat på inköpet av en ångtvätt. Men, enligt Peller Kjellson kan han se att det behövs klart färre anställda för att utför arbetet, som dessutom tar betydligt mindre tid i anspråk.
– Vi slipper också att ta in externa företag för rengöring och avisning, vilket vi har gjort regelbundet. Bara där sparar vi en del pengar, säger han.

MER OM ÅNGTVÄTTAR

Tecnovap ångtvättar är speciellt framtagna för professionella användare och tack vare marknadens största utbud har vi en ångtvätt för snart sagt varje behov. Den heta ångan på närmare 180 grader är mycket effektiv och dessutom miljövänlig, eftersom kemikalier ofta helt kan uteslutas.

KLT Kristianstad Ångrengöring Frystunnlar

Kjellssons Logistik och Transport är ett familjeägt lager- och logistikföretag med Kristianstad som hemmabas. Verksamheten startade 1998 av Steve Kjellson och idag har företaget 20 anställda och det drivs av sonen Daniel och brorsonen Pelle. KLT erbjuder såväl torr-, kyl- och fryslager som transporttjänster. Men också lokaluthyrning till företag på totalt 36 000 m2.


Därför valde KLT ångtvätt från Tecnovap

  • Snabbare och effektivare än traditionella metoder
  • Miljövänlig avisning och rengöring
  • Dödar bakterier
  • Mångsidiga maskiner med stort utbud av tillbehör
  • Inga driftstopp krävs
  • Kan utföra arbetet själva