”Tack vare ångan slipper vi kemikalierna”

Att rengöra transportband i ett bageri är alltid tidskrävande och många gånger måste man stoppa produktionen, eftersom det tar så lång tid med vanliga metoder. Men gör man istället som Delicato och använder en bandrengörare med ånga slipper man alla sådana problem.

Anders Jaresjö, företagets produktionschef berättar att man sökte efter en effektivare metod att rengöra alla transportband, men det var först efter en demonstration när man sett hur snabbt det blev helt rent tack vare ångan, som man bestämde sig för att investera i en bandrengörare från Tecnovap.

Jaresjö betonar särskilt den stora tidsbesparingen jämfört med tidigare. Då krävdes det ofta 5 personer som med trasor, vatten och kemikalier rengjorde banden. Nu räcker det med att någon startar rengöraren, så sköter den sig själv. Den heta ångan på 180 grader har också fördelen att banden blir desinficerade.

FAKTA – UTRUSTNING

Steam Box Industrial  – upp till 36 kW effekt, owi, rengöringsmedel och integrerad våtsug.
Steam Box Industrial är en trefas ångtvätt som är förberedd för att kompletteras med en våtsug.
Maskinen har 10 bars tryck, väl tilltagna behållare för vatten och rengöringsmedel samt Overheated Water Injection (owi).
IPX5-klassad

SpaceVac inomhussystem –  Läs mer om systemen för höghöjdsstädnig på upp till 20 meter.

Delicato

Idag är Delicato inte bara Nordens största tillverkare av konditorivaror, med klassiker som Delicatobollen, Mazarinen och Punschrullen utan också –tack vare sina satsningar på miljövänliga städmetoder –en av de ledande i branschen när det gäller renlighet, hygien och arbetsmiljö.