Bilden visar rengöring av bilens lack genom tvättning med ånga

Starta egen biltvätt – bilrekond med ånga – del 2 av 2

I detta inlägg får du lite mer specifik information gällande invändig och utvändig tvättning, och exempel på vilka ångtvättar som idag används av biltvättar och bilrekondkunder till Tecnovap.

Om du inte läst den första artikeln om att starta egen bilrekond med ånga finner du den här.

Utvändig rengöring

För snabb utvändig tvätt behöver man en riktigt effektiv ångtvätt. Tecnovap rekommenderar en Steam Box Industrial 21,6kW ångtvätt och denna maskin kräver 3-fas ström med 32A styrka. Om man vid utvändig tvätt använder en för klen maskin med för låg ångproduktion, för lågt flöde och för lågt tryck, kan det i värsta fall ta mångdubbelt längre tid att tvätta en bil.

Invändig ångrengöring

För rengöring invändigt behövs en maskin med funktionerna ånga, OWI, hett kem och sugförmåga. Själva sugförmågan är viktig för att få en så snabb torktid som möjligt vilket gör att kunderna inte behöver vänta lika länge.

Tecnovap har ett antal modeller med dessa funktioner. Instegsmodellen är Junior Star Max 8bar 3,6kW. Maskinen kombineras med 3 olika munstycken plus ett fläckmunstycke. Med dessa tvättar man effektivt alla textilier och klädslar. Det finns även en tunn ångslang med lans för att göra rent interiören och luftkonditioneringen.

Bilden visar tvättning av en bils inredning med hjälp av en ångtvätt

Microfiber och torkduk

Det är viktigt att fiberduken är tillräckligt absorberande och vi rekommenderar en speciell microduk som effektivt tar upp smuts och fukt utan att repa bilen. Microfibern kan kombineras med en torkduk för ett perfekt resultat.

Torkduken måste ha rätt storlek så man slipper byta hela tiden, vilket blir ett onödigt arbetsmoment. Microfiberduken som används för en sista finish och glans måste vara en non-wowen av riktigt god kvalitet och i en praktisk storlek.

Kemikalier

Biltvätt med ånga kan med fördel kombineras med kemikalier, när man till exempel behöver rengöra lämningar efter impregnering och polering.

Om fordonet är riktigt smutsigt rekommenderar vi att man kombinerar med en effektiv avfettning. Arbetet går då väldigt mycket snabbare. Om bilens fälgar har oxiderat finns det speciella produkter för just detta. Men vid normal nedsmutsning är det inte nödvändigt.

Det finns även produkter som gör det möjligt att få perfekt svärta på bilens däck.

Bilden visar tvätt av bilfälg med ånga

Avhärdningsfilter

För att minimera problem med utrustningen har Tecnovap även ett filter för att avhärda vattnet. Filtret förhindrar att det över tid byggs upp kalkbeläggningar i ventiler och orsakar driftstörningar. Filter är ett krav vid tecknande av serviceavtal.

Serviceavtal

Det är viktigt att man alltid har en fungerande utrustning och det finns ingen maskin som aldrig behöver under håll och service. När man driver en bilrekond kan det bli dyrt om utrustningen inte fungerar. Normalt tvättar en maskin 20 fordon per dag och om den inte fungerar blir det minskade inkomster och i värsta fall missnöjda kunder. Att vara utan maskin en vecka eller två kan alltså få stora konsekvenser.

Tecnovap erbjuder därför en möjlighet att vid köp teckna ett serviceavtal. I avtalet ingår reparationer, förebyggande service och även en lånemaskin. Allt för att konsekvensen av ett stopp ska minimeras.

Finansiering

Att starta en bilrekond kostar självklart en del och Tecnovap kan hjälpa till med förslag på både leasing och hyresavtal. Vi har alternativ från 2 – 5år.

Bilden visar Max på Tecnovap med en ångtvätt

Helhetslösning –  för dig som vill starta egen bilrekond med ånga

Tecnovap har hela paketet. Ångtvättar, filter, rengöringsmedel, microdukar, service och finansiering. Och till mycket förmånliga priser kan vår reklambyrå hjälpa er med marknadsföring och profilering.


Exempel på utrustning för bilrekond

Steam Box Industrial

10900W-36100W

Steam Box Industrial är en trefas ångtvätt med rostfri ram och chassi, vattentät IPX5, 10 bars tryck, 2-tanksystem, kemtank, OWI*, koppling för fast vattenanslutning och en digital kontrollpanel som visar tryck och brukstimmar. Ställbar effekt och integrerad våtsug finns som tillval.

2-tanksystemet består av en behållare för vattenpåfyllning samt ett separat tryckkärl som styrs av en elektromagnetisk vattennivågivare, True TempTM. True Temp sörjer för att vattennivån i ångpannan alltid är korrekt vilket är nödvändigt för ett jämnt ångflöde utan onödig avbrott. True TempTM är patenterad teknik.

Den industriella ångpannan är av rostfritt syrafast stål med ett patenterat värmeelement som är högeffektivt trots det mycket kompakta formatet. Värmeelementet är dessutom utbytbart.

Junior Star Max 8

3650W

Junior Star Max 8 är en enfas ångtvätt med 8 bars tryck, 2-tanksystem, digital mätare för temperatur och arbetade timmar, behållare för rengöringsmedel, OWI* och våtsug. 2-tanksystemet består av en behållare för vattenpåfyllning samt ett separat tryckkärl som styrs av en elektromagnetisk vattennivågivare, True Temp.

True Temp sörjer för att vattennivån i ångpannan alltid är korrekt vilket är nödvändigt för ett jämnt ångflöde utan onödig avbrott. True TempTM är patenterad teknik.

Den industriella ångpannan är av rostfritt syrafast stål med ett patenterat värmeelement som är högeffektivt trots det mycket kompakta formatet. Värmeelementet är dessutom utbytbart.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *