Läs mer för att lära dig hur du snabbt och enkelt kan start en egen bilrekond med ånga

Starta egen biltvätt – bilrekond med ånga – del 1 av 2

Om din dröm är att starta en egen bilrekond så behöver du inte leta längre. Vi på Tecnovap har många års erfarenhet och hjälper dig med tips, råd och idéer för att du snabbt ska komma igång. Vi hjälper dig också med förslag på finansiering och leasing. Och du kan även få hjälp med profilkläder, hemsida, affischer, flygblad och annonsering.

Fler och fler bilägare vill tvätta sina bilar med ånga, så framtiden är ljus. Fler fördelar är att det är enkelt att komma igång, det är låg start-up kostnad och sist men inte minst, bildvård med ånga är skonsamt mot både miljön, bilen och personalen som utför bilvården.

Fördelar med bilrekond och biltvätt med ånga

Fördel 1 – temperatur och tryck

Jämfört med en högtryckstvätt, så har en ångtvätt fördelen att resultatet blir mycket bättre. Detta tack vare den 180 grader heta ångan som under högt tryck tränger in i lackens alla porer och återställer lacken till så gott som nyskick.

Fördel 2 – bäst på att ta bort oönskad lukt

Tack vare den höga temperaturen, och det höga trycket kan man med fördel tvätta bilden insida med ånga. Textiler blir som ny och önskade lukter försvinner effektivt vid djuprengöring av bilens klädsel och inredning. Detta utan att använda tvättmedel som sliter på textilerna och som är farliga att andas in. Ångtvättning är oslagbart för både bil, miljön och personalen som tvättar.

Fördel 3 – kunden behöver inte vänta lika länge

Ytterligare en fördel ångtvättar har mot högtrycksmaskiner är den extremt korta torktiden. Som exempel kan man använda bilen 15 minuter efter hygienisk djuprengöring av bilklädseln. Det innebär att en kund som låter tvätta sin bil på en bilrekond som använder ånga får bättre resultat, men behöver inte vänta lika länge. Win Win.

Fördel 4 – ånga kommer åt där ingen annan kan

En annan fördel är att ångan kommer åt i alla trånga vrår och skrymsler som finns på en bil, och som annars hade varit svåra eller omöjliga att komma åt.

Ekonomiska fördelar

Tack vare ångan behöver man inget avlopp med oljeavskiljare. Om man tvättar med högtryck är det lag på att installera en oljeavskiljare, och det kostar runt 500 000kr att installera. Detta slipper man helt när man tvättar med ånga.

Med en ångtvätt kan bilen tvättas var som helst, bara man har tillgång till ström. Startup-kostnaden blir därmed väldigt låg.

Miljömässiga fördelar

Eftersom ånga är vatten i gasform behöver man bara 3 till 10 liter vatten för att tvätta en normalsmutsig bil. Att jämföra med att det går åt c:a 100 liter vatten när man tvättar med högtryckstvätt för hand.

Ytterligare jämförelse kan göras med automattvättning på bensinstation. Där går det åt c:a 400 liter per tvättning. Du kan tvätta över 40 bilar med ånga innan du förbrukar lika mycket vatten som en enda tvättning gör i automattvätt. Och då blir lacken i en automattvättning inte alls lika rengjord som vid biltvätt med ånga.

Så bilvård med ånga ger både ett bättre resultat och är både bättre för miljön.

Future car care – världens första svanenmärkta handtvätt för bilar

Allt fler använder idag ångtvättar från Tecnovap, som exempel Future car care som har 6 anläggningar. Och som tack vare ångan också är världens första svanenmärkta handtvätt för bilar.

Läs mer här om du vill veta mer om Future car care.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *