Bilden visar Källbergs matindustri där man effektivt rengör med ånga

Renare matindustri tack vare ångtvättarna från Tecnovap

Källbergs Industri AV i Töreboda är ett av de ledande företagen i världen när det gäller förädlade äggpulverprodukter. Redan 1945 startade man sin verksamhet och har under åren utvecklat och förfinat äggprodukter som används i många typer av bakverk, såser och maträtter.

Jonas Lundin, som är platschef på Källbergs, berättar att han fick ett tips om Tecnovap och deras ångtvättar när han sökte efter ett effektivare sätt att rengöra anläggningen under gång.

Vad visste du om rengöring med ånga?

Jag visste inte så mycket, men på Youtube hittade jag en film från Tecnovap där man rengjorde ett bageri med ånga och blev mycket intresserad då miljön påminde om vår egen.

Vad avgjorde att ni investerade i ångtvättarna?

Efter att Max Taheri demonstrerat en av deras ångtvättar på plats och vi såg resultatet bestämde vi oss direkt.

Vilka ångtvättar arbetar ni med idag?

Vi använder tre av Tecnovaps ångtvättar, bland annat Steam Box Industrial för stora ytor. Vi är mycket nöjda. Inte minst med den fina hjälp och service vi fått av Max.

Jonas Lundin, platschef på Källbergs

Hur skötte ni rengöringen tidigare?

Tidigare använde vi oss bara av kem och olika skrapor och borstar. Men när vi idag behöver rengöra våra maskiner under gång använder vi ångtvättarna för att undvika riskerna med kem och problemen med stora mängder vatten.

Vilka är de största fördelarna med ångtvättarna?

Med tanke på att vi tillhör livsmedelsindustrin är renlighet av självklara skäl oerhört viktigt och där har ångtvättarna betytt mycket. Det blir 100% rent tack vare den heta ångan, som dessutom har fördelen att den dödar alla bakterier och mögelsporer.

Ångtvättarna har gjort att arbetet nu går snabbare samtidigt som det har blivit lättare att få ett riktigt bra resultat. Ångan kommer åt i hörn, runt kranar och på andra ställen som är svåra eller omöjliga att rengöra med traditionella metoder.

Bilden visar rengöring av lokal hos Källberg med en ångtvätt från Tecnovap

Följ denna länk om du vill läsa mer om användning av Tecnovaps ångtvättar inom matindustri och bageri.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *