Svanenmärkt Biltvätt Ångtvätt

Världens första Svanenmärkta handtvätt

Jag ville hitta ett alternativ till en vanlig biltvätt och slippa problemet med högtryckstvättarnas stora vattenspill och en massa kemikalier.

Efter en hel del efterforskningar och tester kom vi fram till att biltvätt med ånga var den mest överlägsna metoden. Och fördelarna var många. Att tvätta en normalsmutsig bil med Steambox Industrial från Tecnovap förbrukar nämligen inte mer än 5-10 liter vatten, jämfört med en biltvätt med högtryck, där det går åt 100-300 liter vatten och många gånger ännu mer. En annan fördel med ångtvättarna är att man inte behöver någon oljeavskiljare, en installation som många gånger kostar 500 000 kr eller mer.

Eftersom vi slipper det stora vattenspillet går det nu att arbeta med flera bilar nära varandra samtidigt och ångan har dessutom fördelen att behovet av kemikalier reducerats till ett minimum.

Och med Tecnovaps Junior Star Max kan man tack vare ångan göra rent även i alla de trånga och svåråtkomliga skrymslen och vrår som finns på en bil och som annars är besvärliga eller omöjliga att göra rent med traditionella metoder. Som också har den nackdelen att torktiderna på grund av vattnet blir väldigt långa när man behöver tvätta bilens textila ytor, som säten och dörrsidor. Med ånga blir det torrt på bara 15 minuter.

Vår satsning på en mer miljövänlig biltvätt med ånga har gett oss många nya kunder, vilket gör att vi nu utvidgar med fler anläggningar så vi kan ta emot alla intresserade som hört ryktet om Future Car Care och vår satsning.

Så jag kan varmt rekommendera Tecnovap, inte minst tack vare Max Taheri och den fina service han gett oss  Alex Ghanati, Future Car Care, Solna.

FAKTA – FUTURE CAR CARE

Future Car Care startade sin första anläggning 2013 och har idag 6 anläggningar i drift. Future Car Care är världens första svanenmärkta handtvätt. Vårt sätt att arbeta premieras hos kommuner och företag. När automattvättar och högtryckstvättar förbrukar omkring 200 liter vatten per biltvätt, går det åt ca 5 liter vatten när bilen rengörs på Future Car Cares vis med ånga. För oss är det viktigt med ett hållbart koncept och att vi inte påverkar miljön mer än vi måste. Ångan minskar behovet av kemikalier väsentligt, den lösgör smuts och desinficerar och dödar bakterier.

Future Care Care använder SteamBox Industrial 21,6kW för utvändig rengöring och Junior Star Max 8 för invändig rengöring.

FAKTA – STEAMBOX INDUSTRIAL

Steam Box Industrial  – upp till 36 kW effekt, owi, rengöringsmedel och integrerad våtsug.
Steam Box Industrial är en trefas ångtvätt som är förberedd för att kompletteras med en våtsug.
Maskinen har 10 bars tryck, väl tilltagna behållare för vatten och rengöringsmedel samt Overheated Water Injection (owi).
IPX5-klassad

FAKTA – JUNIOR STAR MAX

Junior Star Max 8 –  3,65 kW, owi, rengöringsmedel och integrerad våtsug.
Junior Star Max 8 är en 8 bars ångtvätt med integrerad våtsug, behållare för rengöringsmedel och Overheated Water Injection (owi).

Svanenmärkt Svanen Ångtvätt

Future Car Care

Har sedan starten jobbat för att optimera och förenkla bilvård. När de började använda ångtvättar från Tecnovap kunde spara så mycket vatten och kemikalier att dom blev världens första Svanen-märkta biltvätt.

Nu finns dom i Solna och Täby och vill expandera vidare.

Läs mer hos Svanen