Bilden visar en öppen kontorsmiljö

Desinfekterar ångrengöring lika bra som rengöringsmedel?

Tidigare var hårt arbete och tuffa kemikalier det enda sättet att städa, sanitera och rengöra hygieniskt rent, men i dag finns det ett bekvämt alternativ som sparar dig mycket tid och engagemang. En ångtvätt är ett av de bästa sätten att lösa uppgiften när man vill att sanera och rengöra samtidigt som det är en enkel, användarvänlig lösning för att få dina ytor skonsamt rengjorda och samtidigt fria från bakterier.

Du har kanske nått denna artikel för att du har hört mycket om fördelarna med att rengöra med ånga men du vet inte hur du ska komma igång för att sanera dina ytor. Vi hoppas att du känner till fler av ångans fördelar efter att ha läst denna guide. Vi har i slutet av denna guide en artikel om hur länge tidigare typer av Corona-virus kan överleva på olika typer av ytor och material.

I den här hjälpsamma guiden kan du läsa hur du effektivt använder ånga för att döda bakterier, mögel och virus på er arbetsplats och ta reda på vilken typ av ångrensare du bör köpa för att få bästa möjliga resultat.

Har du inte möjlighet att läsa hela artikeln, så kommer kort summering här:

  • Het ånga dödar 99,9% av virus, dammkvalster, bakterier och bakterier inklusive farliga bakterier som salmonella, staph-bakterier och E. coli.
  • Ånga är helt fri från gifter.
  • Ånga är idealiskt för allergiker.
  • Ånga hjälper till att utplåna skadedjur.
  • Det är ett av de enda sätten att sanera dina möbler.
  • Rengöring med ånga är otroligt användarvänligt

Hur väl desinficerar ånga?

Rengöring med ånga kan döda 99,9% av dammkvalster, bakterier och bakterier inklusive farliga bakterier som salmonella, staph-bakterier och E. coli. Det är lika effektivt som alla kemiska lösningar på marknaden idag!

Ånga kan också utrota mögel, mikroorganismer och virus i era lokaler för en hälsosammare miljö. Vatten måste värmas upp till 80 grader för att effektivt desinficera och desinficera ytor, men det är väldigt svårt att både hantera så varmt vatten för personal utan att bränna sig och många ytor klarar inte så varmt vatten eller vatten alls.

Detta är en av ångtvättens största styrkor. De flesta av våra ångtvättar genererar ånga med en temperatur från 170 grader vilket är utmärkt för att döda alla ovanstående på några sekunder. Men trots den höga temperaturen så är ångan mycket skonsam mot ytor då den använder klart mindre mängd vätska. Så ytan blir inte nerblött, den blir bara skonsamt ren. Som exempel kan lokaltrafiken använda ett fordon redan 15 minuter efter en invändig ångrengöring. D.v.s sätena är saniterade och rena och redo att användas på kortare tid än om man använt rengöringsmedel eller riktigt varmt vatten.

Som en extra fördel desinficerar ånga inte bara, den rensar också, tar bort smuts, lossar fläckar och driver igenom smuts och fett med minimal ansträngning. Du behöver inte skrubba längre när du investerar i en ångtvätt, och ångrengöring kan till och med användas för att ta bort lukt från madrasser, klädsel och mattor, för att säkerställa att er utrustning och era lokaler inte bara är rena utan också luktar färskt.

Varför rengöra med ånga?

Ånga är helt fri från gifter.

Bortsett från det faktum att rengöring med ånga dödar bakterier och damm kvalster, säkerställer det också en kemisk fri rengöring, vilket tar bort eventuella oro över potentiella hälsoproblem som kan orsakas av kemiska gaser och rester i traditionella rengöringsprodukter. Rengöring med ånga kräver inga tvättmedel eller kemikalier för att garantera säkerheten för personal och exempelvis lokaler där gäster och besökare befinner sig.

Många hotell använder ånga vid rengöring då de har höga miljökrav och inte vill använda kemikalier då det påverkar deras gäster, personal och miljön.

Restauranger rengör med ånga av samma skäl som hotell, men också då de vill kunna rengöra ytor och utrustning där gästernas mat ska tillagas. Då kan man inte använda kemikalier.

Bilden visar rengöring av madrass med ånga

 

Rengöring med ånga är också ett mycket mångsidigt sätt att rengöra både mjuka och hårda ytor. Det kan rengöra alla delar av verksamheten, från golvet upp till taket, inklusive tätade hårda golv gjorda av vinyl, laminat, sten, plattor eller lövved. Ångrengöring är också väl lämpat för att rengöra toaletter, bänkskivor, spis och ugn, sängkläder för sällskapsdjur, klädsel, madrasser, leksaker för barn, förrådshyllor, ytor i tvättstugan och ytor vid kylskåp.

En ytterligare fördel är det mycket billigt att använda en ångtvätt, eftersom det efter det första utlägget för själva ångtvätten inte kräver ytterligare utgifter för desinfektionsmedel eller rengöringsprodukter. Det är också miljövänligt eftersom det bara använder vatten och producerar inga skadliga gaser eller giftiga rester som kan släppas ut i luften eller vattensystem.

Ånga är idealiskt för allergiker

Om någon i företaget eller möjligvis era gäster lider av allergier eller andningsproblem som astma är rengöring med ånga en idealisk lösning. Damm kvalster är vanliga i våra lokaler och deras avfall är den näst högsta orsaken till allergiska reaktioner. Rengöring med ånga tar bort dessa skadedjur permanent vilket ge färre näsbesvär, kliande ögon eller andningssvårigheter hos personal och gäster.

Ånga hjälper till att utplåna skadedjur

Om du är husdjursägare kommer du antagligen drabbats av loppinfektioner över tid. Het ånga kan döda loppor i varje skede av deras livscykel från ägg till vuxna så att ni kan ha skadedjura lokaler. Eftersom ångan och rätt utrustning också lätt når besvärliga områden under möbler, i sprickor och i hörn, är het ånga ett enkelt sätt att säkerställa att loppornas livscykel störs. Ånga tar också bort oönskad lukt från sällskapsdjur och lämnar era lokaler med en frisk och ren doft utan att behöva använda några kemikalier.

Det är ett av de enda sätten att sanera era möbler

Ånga är ett fantastiskt praktiskt sätt att få en djup rengöring i hela ert företag, inklusive i era ”mjuka” möbler. Mattor, sängkläder för människor och husdjur, gardiner och mjuka möbler är alla fulla av damm, dammkvalster och allergener som kan frigörs från användning av möbler och mattor och som kan orsaka en mängd medicinska problem. Rengöring med het ånga kan utrota problemet och döda många av de mikroorganismer och skadedjur som naturligt finns i lokaler för en renare, säkrare och hälsosammare miljö.

Ytterligare en anledning till att ånga är idealisk för användning på mjuka möbler är ångans penetrerande kraft. Ångan kommer åt och kan användas på platser där kemiska desinfektionsmedel inte kan eller får användas. Även om du inte kan använda rengörings- och bekämpningsmedel på sängkläder och andra områden som är i kontakt med människor, kan du enkelt använda ånga utan skadliga hälsoeffekter.

Rengöring med ånga är otroligt användarvänligt

Ångtvättar är otroligt enkla att använda, vilket gör dem till ett idealiskt val för era lokaler. De är också mycket snabba att använda, vilket säkerställer att era lokaler och er utrustning kommer att vara rena och hygieniska på bråkdelen av tiden det skulle ta att rengöra med en manuell rengöringsmetod. En mopp tar cirka 15 sekunder för att rengöra en enda plats, medan rengöring med ånga bara tar en sekund för att uppnå samma renhetsnivå.

Vi hoppas att du tyckte att denna artikel var nyttig och informativ. Tveka inte att kontakta oss om du undrar vad rengöring med ånga kan göra för ert företag. Vi är övertygade att ni, precis som de som redan använder ånga vid rengöring kommer upptäcka att ni på kortare tid, med färre resurser, får ett bättre resultat. Dessutom helt miljövänligt.

Här är en artikel om hur länge tidigare typer av Corona-virus kan överleva på olika typer av ytor och material.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *