Bilden visar hur man saniterar och rengör ytor med ånga

Ånga dödar alla virus och bakterier

Traditionella sätt att sanera fungerar dåligt om man vill uppnå en yta ren från virus och bakterier. Men det finns en lösning på problemet – det är ångtvättar med het ånga på 180 grader, under högt tryck. Tack vare den höga temperaturen blir det 100% rent och alla ytor desinfekterade.

Den heta ångan är inte bara otroligt effektiv i kampen mot virus och bakterier, utan också mycket miljövänlig, då det inte behövs några kemikalier. Och vare sig det gäller att sanera ett dagis, ett sjukhus, ett hotell, en restaurang, en butik, ett badhus, en idrottshall eller en industri, är ångtvättarna en garanti för att det blir absolut rent.

Och där hygien betyder allt, som inom sjukvården, är het ånga på 180 grader helt överlägsen alla andra sätt att rengöra och sanera.

Det känns synnerligen befriande att man har en metod, högtrycksånga, där inga tvivelaktiga kemikalier finns utan enbart vatten och mekanisk rengöring av arbetsytor och redskap…

Med tillgängliga nya ångtrycksmaskiner får man bukt med både patogena och andra bakterier. Högtrycksånga sanerar även bort virus och andra mikropartiklar… Därför symboliserar rent vatten i form av högtrycksånga den nya tillgängliga formen av sanitet.

Citat hämtade från Användning av högtrycksånga vid sanitet inom livsmedelshantering och industri, av medicine licentiat Henrik Appelqvist.

Så länge klarar sig corona på ytor

Coronaviruset Sars-Cov-2 som orsakar sjukdomen Covid-19 och som ligger bakom den pågående pandemin klarar sig i flera timmar i luftburna aerosoler och i flera dagar på olika ytor. Det visar en amerikansk studie som nyligen publicerats i den vetenskapliga tidskriften New England Journal of Medicine.

Resultaten från den nya studien visade att viruspartiklarna klarade sig i minst tre timmar (den tid som experimentet sträckte sig) i aerosoler. När det gällde ytor så levde viruspartiklarna längst på rostfritt stål och plast, medan de förstördes snabbast på koppar. Oavsett yta så minskade antalet livskraftiga viruspartiklar exponentiellt med tiden.

Så länge klarar sig coronavirus på olika ytor.
YtaSå länge klarade sig Corona viruset
Aerosoler> 3 timmar
Koppar4 timmar
Plast> 3 dygn
Rostfritt stål> 3 dygn
Kartong1 dygn

Läs mer om studien avseende coronavirusets livskraftighet på olika ytor hos Cleannet.se

Summerat: het ånga under högt tryck är ett fantastiskt verktyg för att sanitera olika typer av ytor, som exempelvis plaster, metaller och textilier. Redan idag används het ånga för att hygieniskt rengöra bord och stolar på arbetsplatser, utrustning inom sjukvård och industrier och allmänna ytor så som säten på bussar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *