Världsrekord teamet i Berlin

SpaceVac sätter nytt världsrekord

SpaceVac teamet firar efter ett nytt världsrekord på CMS-utställningen i Berlin, Tyskland!

Vi kontaktades för första gången av arrangörerna av CMS Show för ett par månader sedan. Syftet var att sätta ett nytt världsrekord för höghöjdsstädning under mässan.

Det var uppenbart att denna möjlighet var för bra att missa och därför har vår partner i Finland Jussi tillbringat de sista veckorna för att förbereda världrekordförsöket. För att städa på på de höjder som krävs för att slå världsrekordet valde Jussi rör ur vår Ultra-serie.

Teknisk chef Andy Collar förklarar skillnaden vad som utmärker Ultra-serien: ”De nya Ultra-rören är vår mest avancerade rengöringsrör hittills. När vi skapade dessa rör kunde vi dra nytta av den nya utvecklingen inom kolfiberteknik för att skapa ett rör som inte bara är lättare och mer hållbara, utan också kan sättas ihop till ännu höjder genom att de är betydligt styvare. Denna extra stabilitet gör att Ultra-rören kan rengöra mycket högre än våra vanliga  rengöringsverktyg.”

Och så var det dags – strax efter lunch den 25/9 lyfte Jussi 11 och en halv rengöringsrör på plats från golvet och dammsög på en total höjd av 17 m och 60 cm – en höjd som av oberoende kontrollanter verifierades som ett nytt världsrekord för höghöjdsstädning.

SpaceVac International CEO Tommie Nisula sa: ”Vi är naturligtvis mycket stolta över att vara de officiella världsrekordinnehavarna på detta område. Men även om detta rekordförsök är väldigt spännande och kul för hela teamet, vill vi också visa att vi varje år arbetar mycket hårt för att pressa gränserna för vad som är möjligt med städning på hög höjd.”

Den nya rekordhållaren Jussi lade till ”Jag ser fram emot att arbeta med teamet på SpaceVac för att se hur vi kan slå rekord igen i framtiden. Vi har en mycket viktig utställning i Amsterdam 2020, jag tror att vi kanske kan nå 20 m 20 cm vid den tiden! ”

Nedan finner du produkterna vi erbjuder från SpaceVac

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring vilken utrustning som passar bäst för er verksamhet.