Höghöjdsstädning – så kan fallolyckor undvikas!

Att ramla och falla är den vanligaste arbetsolyckan i Sverige och inte minst är riskerna stora vid städning på hög höjd. Men nu finns det en bra lösning på problemet.

Städning av ytor på hög höjd är ofta problematiska och förknippade med fallolyckor, eftersom man måste använda stegar och liftanordningar för att komma åt.

Men som sagt, det finns en bra lösning på problemet. Serviceförvaltningen i Östersund är ett bra exempel, som idag städar med höjdsystemet SpaceVac. Det innebär att man slipper allt vad stegar, ställningar och liftanordningar heter. Man kan arbeta från marknivå med räckvidd på hela 16 meter.

Enligt Enhetschefen Thomas Johansson är fördelarna många:
– Arbetsmiljöriskerna har minskat markant och vi har kapat den tid arbetet brukade ta med 80%, tack vare SpaceVac. T ex gymnastiksalar går otroligt mycket smidigare nu. En annan stor fördel för oss är att vi kan vara lite mer flexibla i planeringen av höghöjdsarbeten.

Tidigare var vi tvungna att beställa liftanordningar i god tid och se till att vi hade certifierad personal som körde. Nu går det att ta höga ventilationsrör i en korridor bit för bit när tillfälle ges och vid en tid som passar oss.

Tommy Nisula, VD på Tecnovap som säljer SpaceVac berättar att tack vare de lätta och starka kolfiberrören klara de flesta att rengöra där det tidigare behövdes specialister och skylifts.

Och tack vare den stor räckvidden och ett brett utbud av munstycken rengör man effektivt alla typer av svåråtkomliga ytor på väggar och i tak. Sugeffekten är den samma på maxräckvidden på 16 meter.

– SpaceVac höghöjdsystem är idealiskt för de flesta miljöer inomhus, som idrottshallar, varuhus, industrilokaler och badhus, till exempel.

SpaceVac finns även för utomhusbruk, inga mer stegar och skylifts för rensning av hängrännor och takpartier.

 


Thomas Johansson

Serviceförvaltningen i Östersund

Nedan finner du produkterna vi erbjuder från SpaceVac

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring vilken utrustning som passar bäst för er verksamhet.