Eluppvärmda högtryckstvättar löser en mängd problem

En mycket vanlig metod vid industriell rengöring är som bekant högtryckstvätt. Men många gånger är nackdelarna fler än fördelarna. Som att stora mängder vatten förbrukas och nästan alltid måste kompletteras med kemikalier. Vilket ger till följd att allt spill från vatten och kemikalier många gånger blir både svårt och tidskrävande att suga upp.

– Alla i branschen vet hur det ser ut i ett bageri och vad som behövs för att göra rent. Men att använda mängder av vatten från en högtryckstvätt och starka rengöringsmedel var inget alternativ för oss. Vi ville inte riskera kvalitén på våra produkter, säger Linda Malmqvist, kvalitetsansvarig på Heart of Sweden.

Samhall som har många städuppdrag i Sverige valde av ovannämnda skäl bort högtryck och kontaktade istället Tecnovap som levererade en Idroelectric för att lösa problemet med att rengöra charkrummet på City Gross i Ljungby. Tack vare att man nu kan jobba med en vattentemperatur på 90 grader avlägsnas inte bara ingrodda rester utan dessutom alla bakterier och andra skadliga föroreningar. Man slipper nackdelarna med högtryckstvättarna stora vattenflöde, som dessutom gör det oerhört svårt att jobba i små och trånga lokaler utan att stänka ner allt runtomkring.
Samhalls städtjänst är också miljömärkt av Svanen vilket förstås är ett extra plus.