”Jag kände inte till Tecnovap innan, men blev väldigt intresserad när Vd Tommie Nisula presenterade företaget och demonstrerade alla de fördelar det innebär att rengöra med ånga.

Och jämfört med hur vi städade en buss tidigare, då ofta med vatten och kemikalier, går det nu betydligt snabbare att få det riktigt rent. Vatten har ju också nackdelen att torktiden blir mycket längre jämfört med när man använder ånga och att träet i bussarnas chassi blir förstört.

Dessutom underlättas arbetet för den som städar tack vare att ångan kommer åt i hörn, vid trappsteg, runt rör och under säten.

Och sen är ju ångan så mycket bättre för miljön jämfört med den stora mängd kemikalier som man annars måste använda för att städa och rengöra en buss.

Ytterligare en fördel är att tiden bussarna måste stå stilla blir mycket kortare nu tack vare att vi med ånga kan städa en buss på nästan på halva tiden jämfört med tidigare. Så jag kan varmt rekommendera Tecnovap och deras ångtvättar.”

Ivan Barisic
Driftchef, Caretia AB

Skonsamt och effektivt

Vi visar hur man på ett effektivt och miljövänligt sätt kan städa en SL-buss med en ångtvätt från Tecnovap. Vattenångan gör rent, dödar bakterier samtidigt som den förkortar stilleståndstiden. Ex ett säte kan tvättas grundligt och är tort att sitta på efter bara 15 minuter.

Torr het ånga under högt tryck har den goda egenskapen att den löser alla smuts och alla fläckar. Ångan når temperaturer på över 170 grader. Då dödas alla virus och bakterier som är vanliga i textila ytor inom exempelvis bussar och tåg.

Caretia

Vi tillhandahåller städtjänsten Färdig buss hos SL mfl. Det innebär att vi hämtar bussen vid rampen och utför den service kunden vill ha för att klara den dagliga driften. Vi anpassar oss efter kollektivtrafikens tider och tar idag hand om över tusen bussar varje dygn – alla dagar, hela året. Vår välutbildade personal har mångårig erfarenhet av att vårda fordon i kollektivtrafik.

Läs mer på caretia.se

SL’s bussgarage

SL har det övergripande ansvaret för att alla som bor i eller besöker, Stockholms län ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Det finns ungefär 450 busslinjer i Stockholms län och bussarna har tillsammans nästan lika många resenärer som tunnelbanan.

SL’s Webbsida: www.sl.se