Stort miljöfokus

Alla moment, från hämtning av containers till sanering av restprodukter, är miljöoptimerade. Personalen är välutbildad och kompetent och alla fordon är specialanpassade. Och tack vare en högeffektiv utrustning för rekonditioneringen sparas inte bara stora pengar för kunderna, påfrestningarna på miljön upp till halveras jämfört med en ny IBC*-tank.

– För oss är det en självklarhet att jobba hårt för en bättre miljö och vi har alltid miljön i tankarna, säger produktionschef Ronny Christensson med ett leende.

Tapetborttagning gav idén

Alla IBC-tankar är märkta med innehållsetiketter som sitter med klister och ofta flera lager med etiketter på varandra. Etiketter och klister var besvärliga att få bort och tog lång tid. Tekniken som användes var skrapor och kemikalier.

Ronny Christensson började leta efter ett enklare och snabbare sätt, som också skulle vara miljövänligt. Han hade tidigare använt ånga för att ta bort gamla tapeter och ville testa om det också skulle fungera på IBC-tankarna. Tecnovap blev kontaktade för att göra ett test på plats. Det föll väl ut och All-emballage köpte en ångtvätt.

Ronny ser bara fördelar:

– När vi gick över till att ånga bort etiketter och klister märkte vi direkt hur mycket snabbare det gick. Och att vi inte behöver köpa in så mycket kemikalier längre är bra, både för oss men också för miljön, säger Ronny Christensson.

Kundanpassad produktutveckling

Efter hand började Ronny Christensson fundera på hur ett optimalt munstycke skulle se ut för att processen skulle bli så effektiv som möjligt. Han kontaktade Tecnovap och framförde sina tankar varefter Tecnovap specialtillverkade precis det munstycke han ville ha.

– Det enda jag ångrar är att vi inte investerade i en ångtvätt långt tidigare, avslutar Ronny Christensson.

IBC = Intermediate Bulk Container, en kubisk behållare för smidig transport av svårhanterliga ämnen som vätskor eller bulklast.

Med miljön i fokus

Alla IBC-tankar är märkta med innehållsetiketter som sitter med klister och ofta flera lager med etiketter på varandra. Etiketter och klister var besvärliga att få bort och tog lång tid.

All-emballage började leta efter ett enklare och snabbare sätt, som också skulle vara miljövänligt. De hade tidigare använt ånga för att ta bort gamla tapeter och ville testa om det också skulle fungera på IBC-tankarna. Tecnovap blev kontaktade för att göra ett test på plats ochtestet föll väl ut och All-emballage är nu en av nöjd kund till Tecnovap

All-emballage

All-emballage är störst i Norden inom rekonditionering, returhantering och försäljning av IBC-tankar. I företagets miljögodkända anläggning i Jordbro söder om Stockholm, hanteras mer än 40 000 nya och rekonditionerade IBC-tankar årligen.

All-emballage Webbsida: www.allemballage.se