Centralbadet i Norrköping rengör med ångtvätt

Svårstädade ytor.

För att komma tillrätta med svårstädade ytor som halkfria golv, kakelfogar och bassängernas smutsränder, använder många simhallar starka kemikalier och högtryckstvätt. Problemet är bara att mögel och annan smuts är svårt att få bort och risken är också stor att fogmassan mellan kakelplattorna lossnar.

Duplex och Steam Box

Ett annat och effektivare alternativ är att göra som Centralbadet i Norrköping som idag städar med ångtvättarna Duplex och Steam Box Pro från Tecnovap Scandinavia AB.

– När Max Taheri var här och första gången demonstrerade golvtvätten Duplex trodde jag knappt mina ögon så rent det blev och dessutom desinficerat på köpet. Aldrig mer starka kemikalier och högtryck för vår del, säger Mikael Johansson, Simhalls-ansvarig på badet.

Som också tillägger att ångtvättarna dessutom är mycket bättre för miljön, jämfört med att använda kemikalier.

Tommie Nisula, VD på Tecnovap berättar att det blir allt vanligare att badhus runt om i landet hör av sig och vill ha hjälp med sin städning.

Fördelar, utöver miljövinsten

Våra ångtvättar levererar torr het ånga under högt tryck vilket har det goda med sig att den höga temperaturen på närmare 180 grader löser alla fläckar av fett, tvålrester och mögel. Den heta ångan avlägsnar också mycket effektivt bassängernas smutsränder och ångan dödar dessutom alla virus, bakterier, loppor och löss. En annan fördel med det höga trycket är att det underlättar arbetet för den som städar, då det effektivt blåser bort smutsen ur hörn, vid gångjärn och runt kranar.

Minsta möjliga tillsats av kemikalier

Vi gör vår vattenrening med minsta möjliga tillsats av kemikalier, dels för att minska den allmänna miljöpåverkan, dels för att göra själva badet ännu skönare. När det finns miljövänliga alternativ för vattenrening och städning, använder vi alltid dem.

Centralbadet Norrköping

Medley driver drygt 30 bad- och friskvårdscenter i 21 kommuner runt om i Sverige. Vi jobbar för att alla ska hitta något som passar, oavsett om man är ung eller gammal, nybörjare eller elitidrottare.

Vi vill vara det självklara valet i Sverige för en aktiv fritid på land och i vatten.

Webbsida: Centralbadet Norrköping