Höga krav på renlighet.

Bristfällig rengöring kan inte bara sprida sjukdomar mellan hästar utan också orsaka rester av olika preparat, som till och med kan ge ett positivt resultat vid ett dopingtest. I och med dessa risker så har kraven på rengöringen i stallen ökat, varför ånga har blivit ett intressant alternativ till det både tidskrävande och ineffektiva arbetssätt som idag ofta används.

Utmaningar i verksamheten.

Ofta sitter smutsen riktigt hårt, men med värmen från ångan i kombination med en borste så blir det snabbt rent utan mängder av vatten och kemikalier.

Många nöjda kunder.

Ångmannen AB har hela Mälardalen som arbetsområde, men behöver oftast inte lämna hemkommunen.

– Jag bor i Vallentuna där det sägs att var femte invånare är en häst, så helt klart finns det en lokal marknad, säger Mikael Lindberg med ett leende.

– Förut tvättade vi själva med högtryck och desinficeringsmedel men nu med Ångmannen AB som ångar boxarna så vet jag att det verkligen blir rent. Det är bekvämt också för vi slipper tömma boxarna, berättar Eva Isacsson Sjunnesson på HorseNature.

En annan av företagets nöjda kunder är  på Bero rid & sport som instämmer:-Vi tvättade också själva och ibland köpte vi in tjänsten. Nu när Micke rengör åt oss så går det fort, det är smidigt och resultatet blir mycket bra.

När Eva Isacsson Sjunnesson och Berith Håkansson får frågan om de vill rekommendera Ångmannen AB, så är svaret samstämmigt från dem båda: -Ja, det vill vi verkligen göra!

Om framtiden.

Ja, resultatet efter en ångtvätt är strålande och jag är nöjd, kunderna är nöjda och det finns en stor marknad för tvätt med ånga även utanför stallen. Jag ser stora möjligheter i ångrengöring men det jag mest skulle vilja ha är ett specialmunstycke för rengöring av boxgaller. Jag vet att det går att få munstycken specialgjorda, så vi får se vad Tecnovap kan hjälpa mig med, säger Mikael Lindberg.

”Nu får vi rent i stallen både snabbt och effektivt.”

Mikael Lindberg från Vallentuna startade sitt företag Ångmannen AB* med en affärsidé om att tvätta stall med ånga. Det fungerade mycket bra och han insåg att här fanns det ett sätt att få det helt rent i stallen på ett snabbt och effektivt sätt.

Ångmannen

Besök www.angmannen.se för att läsa mer om Ångmannens olika arbetsområden och där det också finns många före -och- efterbilder från några representativa uppdrag.

Ångmannen Webbsida: www.angmannen.se