Höga krav på renlighet i stall.

Bristfällig rengöring i stall riskerar inte bara att sprida sjukdomar mellan hästar, utan det kan också göra att rester av olika preparat lämnas kvar stallen. Något som i värsta fall kan ge ett positivt resultat vid ett dopingtest. I och med dessa risker så har kraven på rengöringen i stallen ökat. Därför har ångtvätt blivit ett intressant alternativ till det både tidskrävande och ineffektiva arbetssätt som idag ofta används.

Många nöjda kunder.

En som med stor framgång har använt Tecnovaps ångtvättar för rengöring i stall är Mikael Lindberg som driver företaget Ångmannen AB. Han har hela Mälardalen som arbetsområde, men behöver oftast inte lämna hemkommunen.
– Jag bor i Vallentuna där det sägs att var femte invånare är en häst, så helt klart finns det en lokal marknad, säger Mikael Lindberg.

Förut tvättade Mikael Lindberg stallen med högtryck och desinficeringsmedel, men numera är det ångrengöring som gäller. Eva Isacsson Sjunnesson på HorseNature är en av Ångmannens kunder och hon känner sig helt trygg med den nya städmetoden.
– Då vet jag att det verkligen blir rent. Det är bekvämt också för vi slipper tömma boxarna, förklarar hon.

En annan av företagets nöjda kunder är Berith Håkansson på Bero rid & sport. Hon instämmer i Eva Isacsson Sjunnessons positiva omdömme.
– Tidigare tvättade vi själva och ibland köpte vi in tjänsten. Nu när Micke rengör åt oss så går det fort, det är smidigt och resultatet blir mycket bra, säger hon.

Du vet väl att du kan hyra ångtvättar och andra städmaskiner av oss!

Om framtiden.

Mikael Lindberg ser stora möjligheter med ångrengöring. Kunderna är nöjda och det finns en stor marknad för tvätt med ånga även utanför stallen. Sedan har han en önskan riktad till Tecnovap.
– Det jag mest skulle vilja ha är ett specialmunstycke för rengöring av boxgaller. Jag vet att det går att få munstycken specialgjorda, så vi får se vad Tecnovap kan hjälpa mig med, säger Mikael Lindberg.

Fördelar med ångtvätt i stall

En ångtvätt kombinerar het ånga (upp till 180 grader) med högt tryck. Det innebär att även smuts som sitter riktigt hårt lossnar. Används ångan i kombination med en borste så blir det snabbt rent utan behov av mängder av vatten och kemikalier. Den heta ånga dödar även virus och bakterier.

Mikael Lindberg Ångmannen

”Nu får vi rent i stallen både snabbt och effektivt.”

Mikael Lindberg från Vallentuna startade sitt företag Ångmannen AB* med en affärsidé om att tvätta stall med ånga. Det fungerade mycket bra och han insåg att här fanns det ett sätt att få det helt rent i stallen på ett snabbt och effektivt sätt.

Ångmannen

Besök www.angmannen.se för att läsa mer om Ångmannens olika arbetsområden och där det också finns många före -och- efterbilder från några representativa uppdrag.

Ångmannen Webbsida: www.angmannen.se