Ångande rent sedan 2004

På en badmässa såg jag Tecnovap demonstrera ånga och blev väldigt intresserad av möjligheten att kunna städa utan kemikalier och ändå få rent och desinficerat överallt, berättar badchef Marie-Louise Asp i Norrtälje kommun.

I en varm och fuktig miljö där bakterier och mögel trivs och frodas i kombination med svårstädade ytor, som till exempel bastulavar och halksäkra golv används normalt starka kemikalier och högtryckstvätt vid städning. Ett annat och miljövänligt alternativ är att göra som Norrtälje kommun som haft ett rent badhus sedan 2004, när de började städa med ånga.

Beröm från besökarna.

Tomas Wall, simlärare och FaR*-utbildad kontaktperson i Norrtälje badhus säger:-Jag har varit här i flera år nu och vi städar med ånga två gånger i veckan. Ånga är riktigt bra och det syns direkt att det verkligen blir rent. Och roligast av allt är att våra badgäster säger detsamma.

Anita Drougge, platsansvarig i Norrtälje badhus instämmer:-Jodå, ångmaskinerna har verkligen passat oss bra och jag rekommenderar de varmt. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och städa med starka kemikalier igen. Vi får det renare nu och dessutom desinficerat på köpet!

Ånga på rulle

Tomas Wall har en önskan:-Väggmonterade modeller vore smidigt. Med ångslangar på rulle som man rullar ut som en brandslang. Det vore toppen. Kunna dra ut slangen och sedan in med den igen.

”Vi kommer aldrig att städa med kemikalier igen.”

Vi har i flera år jobbat med miljön i fokus. Inte för att vi måste utan för att vi vill. Och för att det är viktigt att ha ett miljötänk i det vi gör.

Norrtälje simhall

Norrtälje kommun driver sin badverksamhet i egen regi, däribland Norrtälje simhall. Besökarna på våra badhus får en helhetsupplevelse under trygga och trivsamma former med utbildad och serviceinriktad personal.

Webbsida: Norrtälje simhall