Ångtvätt inom biltvätt och bilvård

100% rent med ånga
och bättre för miljön.

Ångtvätt för miljön 100% rent hus

Fördelarna med våra ångtvättar som levererar torr, het ånga på 180 grader är många.
Det höga trycket gör att ångan tränger in i lackens porer och avlägsnar alla rester av bilvax och smuts och återställer lacken till nyskick.
Och tack vare att torktiden endast är 15 minuter är ångan ett bekvämt val när man behöver tvätta bilens textila ytor, som säten, t ex. En annan fördel är att allt som luktar illa försvinner, tack vare ångan.
Dessutom slipper man kemikalierna och alla de problem som högtryckstvättarnas stora vattenspill orsakar.

Låg kemikalieanvändning

När du använder ånga för biltvätt minskar behovet av kemikalier. I vissa fall kan kemikalier till och med uteslutas helt. Något som är bra för både miljön och för ekonomin.

Skonsam rengöring

Med ånga får du otroligt fint resultat vid rengöring av utsida, insida och motorutrymme. Samtidigt är metoden mycket skonsam mot bilens olika material.

Minimal vattenförbrukning

Enligt Naturvårdsverket går det så mycket som 400 liter vatten när du tvättar bilen i en automattvätt. Det motsvarar två-tre fulla badkar. Under en biltvätt med ånga går det i stället åt ungefär 5 liter.

Tveka inte att kontakta oss om du intresserad av att hyra eller köpa en ångtvätt för bilrekonditionering. Vi hjälper dig hitta rätt maskin för just er.

Det perfekta all-roundverktyget vid biltvätt

Ånga kan med fördel användas på bilens alla ytor då det är effektivt och skonsamt på samma gång.

 • Tar effektivt bort fläckar från textilier och läderklädsel. Kort torktid
 • Kan även användas för att rengöra och desinficera ventilationssystem
 • Ånga tar effektivt bort saltfläckar vilket förlänger livet på bilens lack
 • Rengör motor och motorutrymme med minimal förbrukning av vatten och helt utan avfettning
 • Tar effektivt bort trafikfilm på bilrutorna.

Välj ett av våra paket

Tecnovap erbjuder tre färdiga paket för dig som driver företag inom bilvård. Det är Paket Interiör, Kombinationspaketet och Premiumpaketet. Paketen är utformade efter vad som oftast efterfrågas av våra kunder som arbetar med bilvård. I paketen ingår förutom maskiner även de slangar och tillbehör som behövs.

Utöver det skräddarsyr vi specifika paket efter dina unika behov och förutsättningar. Vi har också vårt Specialpaket för mobil tvätt ute hos kund.

Ange vilket paket du är intresserad av, eller om du önskar sätta ihop en egen lösning.

 • Premiumpaketet

  Det ultimata bilrekond-paketet som också är vårt mest sålda. I paketet ingår Junior Star Max 8 bar/3,6 KW för invändigt tvätt och Steambox Industrial 21 KW/10 bar som är en kraftig ångtvätt för utsidan av fordonet. I paketet medföljer även avhärdningsfilter som ökar maskinernas livslängd, plus dubbla slangpaket (ångslang och ångslang med sugfunktion) och samtliga tillbehör som behövs för in- och utvändig tvätt och rekonditionering. 

 • Kombinationspaketet

  Ett bra startpaket för både in- och utvändig tvätt. I paketet ingår kombinationsmaskinen Steamtec 12000 10bar/ 12,1 KW med dubbla slangpaket (ångslang och ångslang med sugfunktion), dammsugare och speciella tillbehör för att utföra bilrekonditionering både invändigt och utvändigt på ett enkelt sätt.

 • Paket Interiör

  Detta paket passar en verksamhet som främst håller på med invändig rekonditionering. I paketet ingår Junior Star Max 8 bar/3,6 KW med dubbla slangpaket (ångslang och ångslang med sugfunktion), plus tillbehör för att göra det mesta som berör invändig rekonditionering som textilrengöring, ventilation, fläckar, instrumentpanel och dylikt. Mer information hittar du här.

Har du frågor kring vilka produkter som skulle passa dig? Tveka inte att kontakta oss så svarar vi gärna på dina frågor.

Caretia rengör SL's bussar med ångtvättar från Tecnovap

SL tvättar med Tecnovap’s ångtvättar

Stockholms länstrafik, SL, har valt att använda ånga när de tvättas bussarna. Utmaningarna för SL var att på kortast möjliga tid effektiv rengöra sina bussar utan att använda kemikalier.

Det är inte bara viktigt att kunna tvätta effektivt utan kemikalier för miljöns skulle, utan även för de resenärer som har allergier och därmed är känsliga för användandet av starka kemikalier.

Ångtvätt av utsidan

Bilvård med ånga blir mer och mer populärt. Det förstår vi. Det är miljövänligt. Det är skonsamt mot bil och dess ägare, både under rengöring, men också efter då det inte används några kemikalier.

Vidare är själva tvätten smidig då man kommer åt ytor som annars kan vara svåra att tvätta. Den höga temperaturen gör också att vaxrester effektivt försvinner innan man lägger på nytt vaxlager.

Här visar vi några exempel på hur resultatet kan bli efter rengöring med ånga.

Sugen på att starta egen bilrekond?

Ta en titt på filmen som beskriver hur det går till att tvätta en bil både in- och utvändigt med ånga samt ger tips och rekommendationer inför uppstarten av företaget.

Vill du sedan veta mer, eller få en gratis demostration, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vad tycker våra kunder om oss

– Jag kan verkligen rekommendera att använda ångtvättarna från Tecnovap. Vi sparar vatten och pengar. Vi använder nästan inga kemikalier, vilket är bra både för miljön och personalens hälsa.

– Jag knappt mina ögon så rent det blev och dessutom desinficerat på köpet. Aldrig mer starka kemikalier och högtryck för vår del.

– Det enda jag ångrar är att vi inte investerade i en ångtvätt från Tecnovap långt tidigare.

– Ångmaskinerna har verkligen passat oss bra och jag rekommenderar de varmt. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och städa med starka kemikalier igen.

Missa inte våra artiklar om ångtvätten inom bilvård

Bilden visar ångtvättens nytta vid rengöring av en bils interiör

Ångtvätt av bil – 5 steg för bättre bilvård av bilens interiör och fönster

/
Oavsett hur du använder din bil kan interiören bli fläckig…
Bilden visar rengöring av bilens lack genom tvättning med ånga

Starta egen biltvätt – bilrekond med ånga – del 2 av 2

/
I detta inlägg får du lite mer specifik information gällande…
Läs mer för att lära dig hur du snabbt och enkelt kan start en egen bilrekond med ånga

Starta egen biltvätt – bilrekond med ånga – del 1 av 2

/
Om din dröm är att starta en egen bilrekond så behöver du…