Ångtvättning inom verkstad och industri

Ångtvätt inom industri och verkstad

En renare industri tack vare Tecnovap

Ångtvätt för miljön

På maskiner och arbetsytor i mekaniska industrier och verkstäder är fett och oljor ofta ett stort problem. Som man löser lätt med våra ångtvättar som är en mycket effektiv metod för att få det 100% rent. Och detta tack vare torr, het ånga på närmare 180 grader under högt tryck. En ångtvätt är dessutom mycket skonsam mot miljön jämfört med traditionella sätt att rengöra, som med kemikalier och högtryck.

Och till skillnad från en högtryckstvätt som förbrukar 1.200 liter vatten i timmen, nöjer sig våra ångtvättar med endast 20 liter i timmen. Vilket också har fördelen att man slipper problemet med det stora vattenspill som högtryckstvättarna orsakar.

Tecnovap störst i världen

Tecnovap finns i över 70 länder och är störst i världen på hygienisk, miljövänlig, och effektiv rengöring med ånga. Hos oss kan du hyra och köpa ångtvättar för alla behov. Välkommen!

Rena maskiner

Nu kan du på ett enklare sätt rengöra din maskinpark om avsett smutstyp och IP-klass.
Läs gärna artikeln hos temaindustri.se när du tittat på materialet nedan.

Inget resursslöseri

Visste du att man kan rengöra i 60 timmar med en ångtvätt innan du når samma vattenförbrukning som en högtryckstvätt.

Tveka inte att kontakta oss på Tecnovap om du intresserad av att hyra eller köpa en ångtvätt för bilrekonditionering. Vi hjälper dig hitta rätt maskin för just er.

Ångans temperatur löser inte bara fett och olja

Maskiner och arbetsytor i mekaniska industrier och verkstäder är många gånger svåra att hålla fria från fett och oljor som med tiden byggs upp.

Torr ånga är där en effektiv metod att hålla rent och tack vare den låga halten fukt i den torra ångan skapas heller inte några följdproblem på grund av stora mängder vattenspill.

  • Minimal vattenförbukning

    Maskinerna förbukar ungefär samma mängd vatten i timmen som en traditionell högtryck gör i minuten.

  • Ren ruta utan kemikalier

    Du kan minimera användningen av lösningsmedel och andra kemikaler.

  • Lätt och säker användning

    Alla maskiner från Tecnovap kan användas av alla och använder ånga så den är lika säker som effektiv.

Har du frågor kring vilka produkter som skulle passa dig? Tveka inte att kontakta oss så svarar vi gärna på dina frågor.

Ångrengöring av mekanisk industri

Ta en titt på filmen som beskriver hur det går till att rengöra inom mekanisk industri. Maskinen släpper ut en minimal mängd vatten och löser både oljor och fett.

Vill du sedan veta mer, eller få en demostration på plats, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

SpaceVac höghöjdsstädning

Ta en titt på filmen där Tecnovap presenterar SpaceVac – ett revolutionerande verktyg för städning på höga höjder där du tidigare behövde stege, ställning eller till och med en skylift.

Vill du veta mer om SpaceVac, eller få en demostration på plats, så tveka inte att kontakta oss.

Ångrengöring av bagageband

Videon visar hur ångan effektivt löser upp 30 års ingrodd smuts och fettrester. I denna typ av miljö är det en stor fördel att rengöring kan ske utan kemikalier och avfettning, dessutom med en så låg vattenförbrukning att man inte behöver hantera ”spillvatten”. En ångtvätt gör helt rent på bara 12 liter vatten i timmen.

Vad tycker våra kunder om oss

– Jag kan verkligen rekommendera att använda ångtvättarna från Tecnovap. Vi sparar vatten och pengar. Vi använder nästan inga kemikalier, vilket är bra både för miljön och personalens hälsa.

– Jag knappt mina ögon så rent det blev och dessutom desinficerat på köpet. Aldrig mer starka kemikalier och högtryck för vår del.

– Det enda jag ångrar är att vi inte investerade i en ångtvätt från Tecnovap långt tidigare.

– Ångmaskinerna har verkligen passat oss bra och jag rekommenderar de varmt. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och städa med starka kemikalier igen.