Ångtvättning inom vården

Ångtvätt inom vården

Kliniskt rent utan kemikalier!

Ångtvätt för miljön

Ångtvättning inom vården skapar trygghet. Med våra ångtvättar, som levererar torr, het ånga på 180 grader under högt tryck, kan man äntligen få det riktigt rent. Och utan kemikalier dessutom! Det går även mycket snabbare att städa med en ångtvätt jämfört traditionella metoder. Och ångan kommer åt även i trånga utrymmen och i hörn, vid gångjärn och runt kranar.

Den heta ångan gör det kliniskt rent och avlägsnar inte bara all ingrodd smuts, den dödar också alla virus, bakterier, loppor och löss. Dessutom är ångan – jämfört med kemikalier – både bättre för miljön och att den minskar riskerna för allergier hos städpersonalen.

Tecnovap störst i världen

Tecnovap finns i över 70 länder och är störst i världen på hygienisk, miljövänlig, och effektiv rengöring med ånga. Hos oss kan du hyra och köpa ångtvättar för alla behov. Välkommen!

Hantera rena rum

Rengöring med ånga är ett utmärkt sätt för att ha kontroll och upprätthåll de höga krav  och standarder som krävs inom vård och forskning.

Rätt maskin för uppgiften

Utmaningarna inom rena rum skiljer sig på vissa punkter från andra användningsområden. Utrustningen måste vara utformad så den inte ”flyttar” smutsen utan suger in den.

Tveka inte att kontakta oss på Tecnovap om du intresserad av att hyra eller köpa en ångtvätt. Vi hjälper dig hitta rätt maskin för just er.

Ångtvätt inom vården

Rengöring med ånga har många fördelar

  • Het ånga tar död på bakterierna och eliminerar mögel.
  • Användningen av olika kemiska produkter minskar drastiskt.
  • Ånga kommer åt även där det är trångt, till exempel vid gångjärn och kranar.
  • Ångans höga temperatur öppnar porerna i underlaget och det blir rent på djupet samtidigt som lukter elimineras.
  • Ånga avlägsnar även smutsen i kakelfogarna, både på golv och väggar.
  • Djuprengör och desinfekterar medicinsk utrustning.
  • Rengör från damm, smuts och allergener i ventilationsutrymmen.

Med krav på hög ångtemperatur

Hög temperatur på ånga är ett måste för att på ett riktigt effektivt sätt kunna utföra en effektiv djuprengöring. Dessutom blir själva tvättningen enklare då smutsen lossnar snabbare vid extra hög ångtemperatur.

Tecnovap har ångtvättar med en temperatur på ångan upp till 180°C, vilket är idealiskt för de krav som sätts på ytor och lokaler inom vården. En temperatur på 180°C garanterar en enkel rengöring av ytor vilka blir helt fria från virus, damm, bakterier och mögel.

Ångtvätt inom vården

Hjälpmedelscentral rengör utrustning med Tecnovap ångtvätt

Tidigare använde man spray och trasor för att rengöra utrustning så som rullstolar. För att nå in i trånga utrymmen har man tidigare fått använda tandborstar, men har nu gått över till att använda en ångtvätt för rengöringen.

Verktyg så som tandborstar och andra borsta tar mekaniskt bort en del av smutsen, men kommer inte i närheten av att vara hygieniskt rengörande då de saknar möjligheten att rengöra med hög temperatur.

Ångtvätten däremot får ett hygieniskt rent resultat genom den höga temperatur som ångan levererar. Dessutom utan kemikalier vilket är skonsamt mot både miljö och den som utför rengöringen.

Mer läsning om ångtvättning inom vården

Läs bland annat om ångtvätten som centralt verktyg för att motverka resistenta bakteriestammar.

Ångtvätt inom vården

Ångrengöring – Tre skäl till rengöring med ånga kommer att förändra rengöring inom sjukvården

Om du av någon anledning hamnar på ett sjukhus har du tillräckligt…

Vad tycker våra kunder om oss

– Jag kan verkligen rekommendera att använda ångtvättarna från Tecnovap. Vi sparar vatten och pengar. Vi använder nästan inga kemikalier, vilket är bra både för miljön och personalens hälsa.

– Jag knappt mina ögon så rent det blev och dessutom desinficerat på köpet. Aldrig mer starka kemikalier och högtryck för vår del.

– Det enda jag ångrar är att vi inte investerade i en ångtvätt från Tecnovap långt tidigare.

– Ångmaskinerna har verkligen passat oss bra och jag rekommenderar de varmt. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och städa med starka kemikalier igen.