Ånga vid rengöring av transportband

Automatiserad bandrengöring med ånga Tecnovap

Bandrengöring samtidigt som
produktionen är igång.

Ångtvätt för miljön

Vårt system för rengöring av transportband med torr, het ånga anpassar vi alltid efter kundernas olika behov och lämpar sig utmärkt för bagerier och andra producenter av livsmedel. Och rengöringen kan ske utan att produktionen måste stoppas.

Monteringen av systemet är mycket enkel och kan därför snabbt flyttas mellan olika band. Tack vare att vattenförbrukningen är minimal och sugs upp direkt tillsammans med smutsen, slipper man också problemet med stora mängder spillvatten. Som alltid är en nackdel med högtryck, till exempel.

Och resultatet talar för sig självt – 100% rena band och inga störningar, som med metoder där man måste stoppa produktionen för att rengöra.

Tecnovap störst i världen

Tecnovap finns i över 70 länder och är störst i världen på hygienisk, miljövänlig, och effektiv rengöring med ånga. Hos oss kan du hyra och köpa ångtvättar för alla behov. Välkommen!

Rena band

Med ånga får du otroligt fint resultat vid rengöring av banden och framför allt slipper du driftstopp för rengöring av transportbanden. Löpand rengöring sparar både tid och pengar.

Rent samvete

Tecnovaps bandrengöring är inte bara den mest effektiva lösningen, den är även det mest miljövänliga alternativet till kemikalier. Det enda som krävs för hygienisk djuprengöring är helt vanligt kranvatten.

Tveka inte att kontakta oss på Tecnovap om du intresserad av att vet hur rengöring med ånga kan förbättra er verksamhet.

Automatiserad bandrengöring med ånga Tecnovap 2

Många fördelar med ånga

  • Löser enkelt fett, socker, sylt och choklad
  • Het ånga tar död på bakterierna.
  • Ånga eliminerar mögel.
  • Ångans höga temperatur öppnar porerna i underlaget och det blir rent på djupet.
  • I och med ångans djuprengörande förmåga försvinner även ingrodda lukter.
  • Användningen av olika kemiska produkter minskar drastiskt.

Bandrengöring i drift

Med Tecnovaps briljanta lösning för bandrengöring behövs inte banden monteras ner, rengöras och sedan monteras upp igen för rengöring. Det här bandrengöringssystemet kan monteras för att rengöra banden till och med under produktion.

Notera hur det blir helt efter ångtvättens munstycke, d.v.s man får högprofessionell rengöring utan kemikalier utan att stanna bandet och då få stopp i produktionen.

Bandrengöring hos Krafts Foods

Videon visar kort hur den bandtvätt vi monterat hos Kraft Foods effektivt rengör bandet under drift. Notera hur smutsen som finns innan tvätten är helt borta när bandet passerat bandtvätten.

Det blir inte bara rent, det är helt utan kemikalier vilket ger företag inom exempelvis livsmedelsindustrin ökad trygghet.

Läs mer i vår broschyr

Vill du veta mer om hur Tecnovaps automatiserade system och andra lösningar för rengöring av transportband ser ut och fungerar? Då ska du ta en titt i vår broschyr (engelska).

Här kan du ladda ner broschyren om bandrengöring (PDF).

Automatiserad bandrengöring med ånga Tecnovap

Vad tycker våra kunder om oss

– Jag kan verkligen rekommendera att använda ångtvättarna från Tecnovap. Vi sparar vatten och pengar. Vi använder nästan inga kemikalier, vilket är bra både för miljön och personalens hälsa.

– Jag knappt mina ögon så rent det blev och dessutom desinficerat på köpet. Aldrig mer starka kemikalier och högtryck för vår del.

– Det enda jag ångrar är att vi inte investerade i en ångtvätt från Tecnovap långt tidigare.

– Ångmaskinerna har verkligen passat oss bra och jag rekommenderar de varmt. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och städa med starka kemikalier igen.