Höghöjdsstädning

Minimera risker när
ni städar på hög höjd.

Tecnovap störst i världen

SpaceVac är det senast systemet inom städning på hög höjd. Portabelt och lättanvänt. Hos oss kan du hyra och köpa städutrutning för alla behov. Välkommen!

Rent från golv till tak

Utan stegar, ställning eller skylift. Med SpaceVac blir höghöjdsstädning säkert, då man städar från marken och golvet.

Enkelt att använda

När du använder SpaceVac behöver du inte transportera skylifts och ställningar. Allt kan bäras av en person.

Tveka inte att kontakta oss på Tecnovap om du intresserad av att hyra eller köpa verktyg för städning på hög höjd. Vi hjälper dig hitta rätt utrustning och tillbehör för just er.

Tecnovap presenterar SpaceVac.

SpaceVac har utvecklat system för höghöjdsstädning både för inom- och utomhusbruk och kan monteras för att nå upp till hela 16 meter. Spacevac är även utrustat med en kamera för en säker inspektion och filmning av områden som är svåra att nå.

Handhavandet sker ergonomiskt från mark- och golvnivå. Delarna består av kolfiberrör, 38 mm för inomhusbruk och 50 mm för utomhusbruk. Båda med säkerhetslåsning och med ett flertal olika tillbehör och munstycken kan du skapa din egna skräddarsydda SpaceVac lösning.

Vill du veta mer om höghöjdsstädning?

Trött på stegar och ställningar?

SpaceVac eliminerar behovet av stegar, ställningar och skylifts.

  • En person kan enkelt transportera och montera utrustningen.
  • En person kan utföra arbetet på kortare tid än det normalt görs av två.
  • SpaceVac eliminerar fallolyckor helt.
  • SpaceVac finns i tre olika utföranden
    • inomhus-system
    • utomhus-system
    • Atex-system för explosionsfarlig atmosfär

Spara tid med SpaceVac

SpaceVac är det centrala systemet när ett av världens största möbelföretag effektiviserar sin städning. Tidigare skulle det till två personer för att flytta ställningar, en som städade. Sedan skulle flera inredare flytta och ställa tillbaka möbler i utställningen.

Idag sköts städningen av alla kabelrännor och lister i tak med SpaceVac. Och det behövs bara en person. Inga möbler behöver flyttas. Med andra ord behövs det inte lika många personer, och så går det snabbare, vilket sparar pengar och tid. Vidare så blir höghöjdsstädningen mycket säkrare då den utförs från golvet.

Kort summerat: färre personer behövs för samma arbete dessutom till en lägre skaderisk.

SpaceVac system lämpar sig lika bra för industrilokaler och verkstäder som butikslokaler och varuhus.

Damm medför stor risk för brand och explosion

Det behövs bara en gnista för att damm på ett ventilationsrör ska antändas och utvecklas till en explosionsartad brand. Explosionen sprider det brandfarliga dammet över ett större område med en ökad risk för stora materiella skador och personskador som följd.

Lär dig mer om faran med damm i olika miljöer.

Detta är ett utdrag ur en längre film om vad man bör tänka på om man arbetar i dammiga miljöer så som trä, färg, socker mfl.

Titta på den.

Vill du sedan veta mer hur SpaceVac och Tecnovap kan hjälpa dig och ditt företag att hantera detta, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vad tycker våra kunder om oss

– Jag kan verkligen rekommendera att använda ångtvättarna från Tecnovap. Vi sparar vatten och pengar. Vi använder nästan inga kemikalier, vilket är bra både för miljön och personalens hälsa.

PeterHousekeeping ManagerScandic Hotel

– Jag knappt mina ögon så rent det blev och dessutom desinficerat på köpet. Aldrig mer starka kemikalier och högtryck för vår del.

MichaelAnsvarig Centralbadet NorrköpingCentralbadet Norrköping

– Det enda jag ångrar är att vi inte investerade i en ångtvätt från Tecnovap långt tidigare.

RonnyProduktionschefLäs hela kundcaset här

– Ångmaskinerna har verkligen passat oss bra och jag rekommenderar de varmt. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och städa med starka kemikalier igen.

AnitaPlatsansvarig i Norrtälje badhusNorrtälje badhus