Ångtvättning på bagerier & matindustri

Ångtvätt Regöring Bageri

Het ånga löser de flesta
städproblem i ett bageri.

Ångtvätt för miljön

Alla som jobbat i ett bageri vet att städningen är ett problem, med tanke på att fett, socker, sylt och deg är svårt att helt få bort. Många gånger måste man också stoppa produktionen eftersom städning med vanliga metoder tar så lång tid och ändå blir det aldrig riktigt rent.

Men tack vare våra ångtvättar, som under högt tryck levererar torr, het ånga på 180 grader, blir det både snabbt och enkelt 100% rent. Även stora ytor som golv, tak och väggar. En annan fördel är att den heta ångan dödar såväl virus som bakterier och avlägsnar också allt mögel. En ångtvätt är dessutom bättre för miljön, jämfört med att städa med kemikalier.

Tecnovap störst i världen

Tecnovap finns i över 70 länder och är störst i världen på hygienisk, miljövänlig, och effektiv rengöring med ånga. Hos oss kan du hyra och köpa ångtvättar för alla behov. Välkommen!

Rena ytor

Med ånga får du otroligt fint resultat vid rengöring av alla ytor. Samtidigt är det en av de mest skonsamma sätt att rengöra från tak till golv.

Rent samvete

Fristående labratorietester visar att torrånga med hög temperatur dödar 99,9% av bakterier och mögel. Detta helt utan kemikalier och med väldigt låg vattenförbrukning.

Tveka inte att kontakta oss på Tecnovap om du intresserad av att hyra eller köpa en ångtvätt till ditt bageri. Vi hjälper dig hitta rätt maskin för just er.

Ångtvätt Regöring Bageri

Ångtvätten – verktyget för ett rent bageri

Ånga kan med fördel användas på alla ytor då det är effektivt och skonsamt på samma gång.

  • Löser enkelt fett, socker, sylt och choklad
  • Het ånga tar död på bakterierna.
  • Användningen av olika kemiska produkter minskar drastiskt.
  • Ånga avlägsnar fläckar av de flesta typer.
  • Ånga eliminerar mögel.
  • Ånga kommer åt även där det är trångt, till exempel vid gångjärn och kranar.
  • Ångans höga temperatur öppnar porerna i underlaget och det blir rent på djupet.
  • I och med ångans djuprengörande förmåga försvinner även ingrodda lukter.
  • Ånga avlägsnar även smutsen i kakelfogarna, både på golv och väggar.

Heart of Sweden

Städning av bageri med Tecnovap ångtvätt. Kombinationen av fett, socker, choklad, sylt och deg på utrustning och transportband städas enkelt med ånga under högt tryck. Inget mer skrubbade för hand och inga mer kemikalier.

Städning av bageri med ånga

Bageriet städas med Tecnovap Junior Star ångtvätt. Demonstrationsvideon visar hur rengöring med ånga och sug underlättar upprätthållandet av en hygieniskt ren miljö på de flesta områden i ett bageri och tips på användning.

Vill du flera tips om hur du kan använda ångtvättar kan du se fler exempel bland våra demofilmer eller läs mer under användningsområden.

Städning av degknådningsmaskin med ånga

Videon visar hur ett bageri städar en maskin för degknådning med en ångtvätt. I dessa miljöer är det känsligt att använda kemikalier vilket gör rengöring med ånga idealiskt då det där inte används några kemikalier alls.

Vidare förenklar ångans höga temperatur borttagandet av degrester vilket gör att man inte behöver ”skrapa” och gnugga lika hårt.

I videon används en ångtvätt av modellsegment Steam Power.

Ångtvätt Regöring Bageri

Städning hos Källbergs matindustri

Källbergs använder tre av Tecnovaps ångtvättar, bland annat Steam Box Industrial för stora ytor.

Tidigare använde Källbergs bara kemikalier och olika skrapor och borstar. Men när de idag behöver rengöra sina maskiner under gång använder de ångtvättarna för att undvika riskerna med kemikalier och problemen med de stora mängder vatten som högtryckstvättar för med sig.

Vill du flera tips om hur du kan använda ångtvättar kan du se fler exempel bland Tecnovaps demofilmer eller läs mer under användningsområden.

Vad tycker våra kunder om oss

– Jag kan verkligen rekommendera att använda ångtvättarna från Tecnovap. Vi sparar vatten och pengar. Vi använder nästan inga kemikalier, vilket är bra både för miljön och personalens hälsa.

– Vi använder tre av Tecnovaps ångtvättar, bland annat Steam Box Industrial för stora ytor. Vi är mycket nöjda. Inte minst med den fina hjälp och service vi fått av Max.

– Det enda jag ångrar är att vi inte investerade i en ångtvätt från Tecnovap långt tidigare.

– Ångmaskinerna har verkligen passat oss bra och jag rekommenderar de varmt. Vi kommer aldrig att gå tillbaka och städa med starka kemikalier igen.